Onze favoriete winkels:

JoJo & Millows

JoJo Living is het merk dat ervoor zorgt dat je huis en tuin gaat leven met natuurlijke en eerlijke producten. Van rotan tot teakhout. Van tuinmeubelen tot woonaccessoires. JoJo Living zorgt ervoor dat jouw huis een thuis wordt. Met daarnaast unieke cadeautjes voor iedere gelegenheid. Zo leuk, zo origineel!

Nico Brillen Zwolle

Contactlenzenvloeistof vergeten of uw leesbril? Of bent u op zoek naar exclusieve brillen? Ga naar Nico Brillen en Lenzen! Nico Starrenburg zit sinds 1995 in het vak van opticien. Vanaf 2005 is Nico eigenaar van Nico Brillen & lenzen Zwolle. No nonsens, vakkundig en klantvriendelijk tot op het bot. U krijgt hier 10% korting op een zonnebril.

Volare mode

Een vrouw voelt zich direct thuis in deze warme en sfeervolle zaak. De stijl van Volare is elegant, chic, verfijnd, luxe en zeker vernieuwend. Naast gezelligheid staat de persoonlijke aandacht en het juiste kleding advies centraal. Elk seizoen wordt speciaal voor u een unieke collectie samengesteld van de mooiste exclusieve damesmerken. 

Old Vic

Gevestigd op het prachtige Spinhuiskwartier te Zwolle. Tegenover het Librije Hotel en naast Theater de Spiegel. Deze locatie is niet alleen een cultureel stukje Zwolle, het biedt ook de mogelijkheid om te parkeren voor de deur. Old Vic richt zich op exclusieve Herenkleding. Met een uitgebreid assortiment van zorgvuldig geselecteerde merken als: Finamore, Jacob Cohen, Gran Sasso, Canali en meer.

Het Zwolse balletjeshuis

Het Zwolse Balletjeshuis heeft een groot assortiment traditioneel oud Hollands snoepgoed zoals massee, polkabrokken, kaneelstokken, haverstro, wijnballen en diverse soorten drop. Maar ook diverse Zwolse producten, giften & souvenirs en toeristische informatie. De winkel is nog steeds zo ingericht als in 1845, toen J. van der Kolk begon. Zijn naam siert nog steeds het monumentale pand aan het Grote Kerkplein 13 in Zwolle. Kom langs om het pand te bekijken en om een heerlijk Zwols Balletje te proeven!

Tasje Kopen

Een Tasje Kopen Store is een heerlijke winkel in hartje binnenstad. Ze bieden u diverse merken sieraden, tassen en kleding.  Een winkel waar je als vrouw heel bij van wordt.

Must see:

De Peperbus

De Onze Lieve Vrouwetoren of Peperbus is de stadstoren van de Zwolle. De 75 meter hoge Onze Lieve Vrouwe Toren, is de klokkentoren van de Basiliek van Onze Lieve Vrouw tenhemelopneming. Deze katholieke kerk, behorend onder de parochie Thomas a Kempis, ontving haar titel ‘basilica minor’ (kleine basiliek) in 1999 van paus Johannes Paulus II ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van het kerkgebouw. De toren is eigendom van de gemeente Zwolle en daarom ook de stadstoren.

Dominicanenklooster

BEZINNEN, VERRASSEN, ONTMOETEN.

Zij zoeken met u naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt, naar wat ons als mensen van vandaag zin geeft. De vieringen in de Dominicanenkerk ademen de eigen, katholieke spiritualiteit van de dominicanen. In het klooster bieden ze een inspirerend programma van lezingen, cursussen, gespreksgroepen, meditatie, muziek en beeldende kunst. U kunt ook zo maar deze prachtige kerk binnenlopen (dinsdag t/m zaterdagmiddag) om er de stilte en schoonheid te ervaren van het gebouw, wat te mijmeren, te bidden of een kaarsje op te steken.

Sassenpoort

De Sassenpoort dateert vermoedelijk uit 1409 en is te beschouwen als het voornaamste overblijfsel van de middeleeuwse ommuring van Zwolle. De hoge poort met brede doorgang was een binnenpoort en sloot aan de landzijde aan op een rondeel en een buitenpoort. De twee torens aan de landzijde gaan van rond over in achtzijdig en flankeren een mezekouw, een uitbouw met werpgaten in de vloer. Vanuit deze werpgaten kon kokende pek over eventueel binnendringende vijanden worden gegoten. Een bezoek zeker waard!

De Grote Kerk 

Een plek om te leren en te innoveren. Om te luisteren en te kijken. Om te ontdekken, te verwonderen en jezelf te verrijken. Het Academiehuis biedt plaats aan vernieuwing en verinnerlijking. Voor jong en oud.

Waanders in de Broeren

Dit mag u eigenijk niet missen. Een boekhandel in een kerk. Tot in de detail is historie en modern gecombineerd en afgewerkt. U kunt hier terecht voor de lunch, voor boeken, souvenirs, toeristische informatie en nog veel meer. Het bezoek meer dan waard en op 10 minuten loopafstand. 

To do:

Zwolle met gids

U leert de Hanzestad Zwolle pas echt kennen door met een gids op stap te gaan. Zo komt u langs de vele mooie gebouwen die Zwolle biedt, maar leert u ook veel over de geschiedenis van de stad, de bijzondere weetjes en meer. Dit kan lopend, op de fiets en vanaf het water. 

De Fundatie

Dit voormalige Paleis van Justitie is gebouwd in neoclassicistische stijl tussen 1838 en 1841, naar ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck. In de jaren 80 werd het gerechtsgebouw door architect Arne Mastenbroek grondig verbouwd om te dienen als nieuwe huisvesting van de Afdeling Informatieverwerking van de Rijksplanologische Dienst. Na een tweede verbouwing door Mastenbroek is het paleis vanaf 1994 een volwaardig museum. Van 1994 tot 2001 bood het onderdak aan het Museum voor Naïeve en Outsiderkunst. In 2004–2005 is het voormalige gerechtsgebouw verbouwd door architect Gunnar Daan om plaats te bieden aan Museum De Fundatie. In 2012–2013 is het museum uitgebreid met een nieuwe expositieruimte op het dak van het bestaande gebouw. Deze ovaal bolvormige toevoeging is een ontwerp van Bierman Henket architecten.

Fietstaxi Zwolle 

De Fietsjoe heeft een comfortabele open cabine. De Fietsjoe is tevens een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn of ouders die met hun kind in de buggy naar de stad willen. Rondtour door binnenstad Zwolle: Laat u op uw gemak rondfietsen langs de mooiste plekjes van Zwolle. De tour duurt ongeveer een uur en kost € 20,- voor 1 persoon en € 30,- voor 2 personen.